Blog
comments 2

Het witte stadje Thorn

MevrKnot_Thorn_02

Als ik voor mijn studie niet in Rotterdam ben, woon ik in een klein kneuterig dorpje in Midden-Limburg: Thorn. In de zomer komen hier hordes toeristen op af, waaronder veel Japanners en Chinezen. Dikwijls vraag ik me af hoe ze in hemelsnaam in zo’n klein en niet bijzonder spectaculair dorpje terecht komen. Als ik moet vertellen waar ik woon zeg ik meestal maar meteen in de buurt van Roermond. Dan is er nog een beetje kans dat ze het weten te plaatsen. Want van Thorn hebben de meeste mensen nog nooit gehoord. Tenzij je zegt het witte stadje Thorn, dat wil sommige mensen nog wel iets zeggen. Want officieel heeft ons dorpje stadsrechten, wat het tot een stadje maakt, en zijn er in de oude kern heel veel witte huisjes. Maar als je er al heel je leven woont, en het er vooral als tiener enorm saai vind, dan zijn die witte huisjes niet meer als iets van vroeger.

MevrKnot_Thorn_04

Hoewel hij meestal grapt dat er elk moment een ridder te paard voorbij kan komen, probeert mijn vriendlief me ervan te overtuigen dat Thorn wel degelijk een heel bijzonder dorpje is. En vind hij het schandalig dat ik zo weinig van mijn eigen dorp weet. Dus bij deze: mooie plekjes ontdekken in eigen dorp deel één! Want naast de witte huisjes heeft Thorn eigenlijk best wel mooie natuur…

MevrKnot_Thorn_03
MevrKnot_Thorn_01

2 Comments

 1. Henny Ottenheim says

  Hoi Milou,
  Ik geef jou graag een prive rondleiding over de geschiedenis van Thorn…
  groetjes en ik geniet van je blog ..
  Henny

  • Milou | Mevrouw Knot says

   Hee Henny,
   wat een leuk berichtje en aanbod!
   Daar wil ik wel eens gebruik van maken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>